Club Paradiso d.o.o. | Bulevar Despota Stefana 15 | 11000 Beograd

011/72 47 012, 72 40 928, 72 39 603


Izleti u Stavrosu

 

Letovanje u Stavrosu možete upotpuniti jednim od fakultativnih izleta koje organizuju lokalne turističke agencije. Pozicija Stavrosa je vrlo povoljna za sve turiste koji vole da osim uživanja na plaži, posete i mnogobrojne znamenitosti koje Grčka zaista ima da ponudi. Bilo da želite da vidite bogata arheološka nalazišta ili da posetite manastire i crkve uvek možete lako organizovati vodiča ili pronaći prevoz. Preporučujemo da izdvojite jedan dan i posetite Solun jer je to grad koji nudi sadržaje za sve vaše želje i protheve.

Iskoristite priliku da obiđete Tasos, ostrvo jedinstvene lepote, ili da slobodan dan provedete u setanju i kupovini u gradovima Kavala ili Solun. Svakako ne treba zaobići ni Svetu Goru, dok je put do Meteora malo duži, ali zaista vredi posetiti i te grčke manastire. Grčko veče koje se organizuje u lokalnim tavernama dobra je prilika da se upoznate sa lokalnim običajima, grčkim folklorom, muzikom i tradicojom.

Napomena: Prikazana ponuda je informativnog karaktera. Agencija Club Paradiso ne organizuje izlete, već lokalne turističke agencije.


Pogledajte sve izlete na Stavrosu

 

 

Sveta Gora (Atos) - ili Sveta Gora predstavlja oazu spokoja i duhovnosti. Zaista ukoliko možete, mi vam preporučujemo da posetite Svetu Goru i osetite duh srednjevekovnih predaka koji potiče još iz perioda kada su tim zemljama hodili Stefan Nemanja i Sveti Sava. Kada ste već na Atosu, možete obići i druga dva poluostrva Halkidikija, Kasandru i Sitoniju. Od većih mesta izdvajamo Hanioti, Neos Marmaras i Nikiti.

Solun - drugi po veličini grad u Grčkoj, osnovan u 4. veku p.n.e. Danas je Solun moderan, kosmopolitski, trgovački, saobraćajni, univerzitetski, kulturni i religiozni centar ove regije. Poseta srpskom vojničkom groblju na Zejtinliku gde se nalaze posmrtni ostaci 7441 srpskog vojnika koji su svoje živote ostavili probijajući Solunski front 1918. godine. Potom poseta crkvi svetog Dimitrija zaštitnika grada, Beloj Kuli koja je ozidana u 15. veku i predstavlja deo nekadašnjeg odbrambenog bedema Soluna, a danas se u ovom zdanju nalazi Muzej vizantijske kulture. Potom šetnja do trga Aristotelis, spomenika Aleksandru Makedonskom, Galerijeve slavoluke, Rotondu i Arheološki muzej. Slobodno vreme možete iskoristiti da posetite čuvenu solunsku pijacu, robne kuće i ekskluzivne prodavnice, a zatim opciono polazak do najpoznatijeg i najvećeg Shoping mola Cosmos, koji se nalazi van grada.

Waterland (Thessaloniki)- jedan od najvećih vodenih parkova u Evropi! Obuhvata površinui od 150.000 kvadratnih metara i do sada je u njemu uživalo više od 3.000.000 posetilaca. Bazeni, tobogani, razne igre, prostor za zabavu i rekreaciju i nova atrakcija Piratsko ostrvo kao i zelenilo u kome se WATERLAND nalazi, omogućavaju raznovrsne aktivnosti u ovom magičnom prostoru zanimljivom za sve generacije!

 

Nađite i rezervišite smeštaj na Stavrosu brzo lako i jednostavno!


Još informacija o Stavrosu

 

Pogledajte kompletnu ponudu apartmana za destinacju Stavros 2024!